Kleurtemperatuur in beeld

  • Geplaatst op
  • Door LEDLED
  • 0
Kleurtemperatuur in beeld

Led verlichting is in verschillende kleurtemperaturen beschikbaar, ook wel lichtkleuren. Deze lichtkleuren worden weergegeven in het aantal “Kelvin”. Hoe lager het aantal kelvin, hoe warmer de uitstraling van het licht. Anderzijds, hoe hoger het aantal kelvin, hoe koeler de uitstraling van het licht. In de productie van led verlichting zijn een vijftal lichtmodules het meest voorkomend. Deze zijn onder te verdelen in:

 

2700k (extra warm wit licht);

3000k (warm wit licht);

1800k-3000k (kaarslicht wit <-> warm wit licht);

4000k (neutraal wit licht);

5700k-6000k (daglicht wit licht).

 

Sferen creëren

Bij het kiezen van led verlichting is het belangrijk welke sferen je wilt creëren in ruimtes. Wil je een gezellige en rustgevende sfeer creëren met zachte tonen dan kun je kiezen voor extra warm wit licht (2700k) of “dim to warm” wit licht (1800k – 3000k).

 

Voor de wat algemenere omgevingen zoals in gangen, kantoren, wachtkamers, ontmoetingsruimtes kun je gebruikmaken van de warm wit licht (3000k). Doordat deze lichtkleur nog steeds warm is met een kleine tint neutraler licht kan dat als zeer prettig worden ervaren. Aan de andere kant, kun je ook kiezen voor neutraal wit licht (4000k). Deze lichtkleur heeft een heldere en frisse uitstraling. Dit kan zorgen voor een actiever werkklimaat.

 

In bedrijfshallen, inpakplaatsen of als gevelverlichting voor uw bedrijfspand kunt u kiezen voor armaturen met daglicht wit licht (5700k-6000k).

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.